Lions Clubs International MD101 Sverige

Lions 100 år

PR-materialuppd 22 april 2016

Lions fyller 100 år 2017. Det kommer att firas bland annat genom att Lions och dess medlemmar i klubbarna gör en jubileumsinsamling, För barn och ungdomar i Sverige, till förmån för barn och unga som lever under knappa ekonomiska förhållanden.
Det finns många barn och ungdomar i Sverige utan ekonomiska möjligheter att få uppleva gemenskap med andra barn, ungdomar och vuxna i lämplig miljö. En del blir kvar i sitt bostadsområde när andra åker iväg. Därför vill Lions ge dessa barn en möjlighet till ny miljö som ger livskvalitet genom att stödja så att de kan exempelvis: Åka på sommarkollo, delta i fritidsaktiviteter och delta i utflykter.
Har du frågor om Lions jubileumsinsamling? Vänd dig till projektledare Mats Granath eller någon i projektgruppen som listas här:Projektledare är Mats Granath.
Projektgrupp är:
1 från varje distrikt:

101-A Felle Fernholm (felle.fernholm@tele2.com), 101-B Elisabeth Voll Emanuelsdotter (emanuel.vill@tele2.se),

101-GD Ingegerd Kull Hanses (hanses@masendata.com),

101-N Lennart Ahrnlund (lennart.elisabet51@gmail.com),

101-P Anna From Lindqvist (anna@euniqem.com),

101-S Brittmarie Lindquist (bm.lindquist@gmail.com),

101-SM Anders Eriksson (eriksson.andersg@gmail.com),

101-SV Staffan Wyke (staffan.wyke@telia.com),

101-U Martina Nordlund (martina.nordlund@gmail.com),

101-VG Björn Wahlenius (morris12@telia.com)

En gemensam insamlingsdag ska ske per år under 2016 och 2017, preliminärt datum är 21 maj.

Insamlingsmål är 5 000 kronor per klubb och år, alltså 4,6 miljoner kronor totalt. Klubbarna kommer sedan att kunna söka från dessa pengar till projekt i enlighet med syftet för insamlingen.

Nedan är några PR-material inför insamlingen.

Visitkort

Här är visitkort för er klubb att trycka ut och klippa till.
OBS: Ni kan först skriva in namnet på er klubb innan ni skriver ut på färgskrivare.

Tanken är att ni ska kunna ha dessa att dela ut till allmänheten, så att de kan skänka pengar till Jubileumsinsamlingen. Även om de inte har pengar på sig vid tillfället ni möter dem.

Affisch

Bössbanderoll

Logotyp

Klicka för att komma till 100års-jubileums logotyp i olika format.

Broschyr att skriva ut

Insändare

Skicka in din klubbs aktivitet i samband med jubileumsinsamlingen så publicerar vi det på hemsidan. >>